Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Levickej polícii sa podarilo vypátrať dvoch mužov podozrivých z lúpeže

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil obidvoch mužov zo zločinu lúpeže, za ktorý im hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Levice 7. septembra (TASR) – Levickým policajtom sa podarilo vypátrať mužov, ktorí sú podozriví z toho, že ešte v auguste olúpili 56-ročnú ženu. Skutok sa stal v Leviciach na moste cez potok Podlužanka. K nič netušiacej chodkyni pristúpil zozadu muž s kapucňou prehodenou cez hlavu. Chytil ju za ramená a snažil sa jej z pleca strhnúť kabelku. Žena sa útočníkovi bránila a snažila sa ho od seba odtlačiť. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Podľa jej ďalších slov jeho útok sa ale stupňoval, pričom ženu zvalil na zem a vytrhol jej kabelku. Pani v nej mala osobné veci, doklady, finančnú hotovosť a mobilný telefón. Žene vznikla krádežou škoda viac ako 500 eur. Ako vyplýva z lekárskej správy, pri útoku utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia sedem dní.

Hovorkyňa uviedla, že levickí kriminalisti od nahlásenia udalosti na prípade intenzívne pracovali. "Po prvotných úkonoch bola vykonaná operatívna pátracia činnosť po trase páchateľa a boli nájdené niektoré veci poškodenej. Policajti z kriminálky vykonali množstvo previerok a zozbierali operatívne informácie, ktoré ich doviedli k dvom podozrivým mužom, 18-ročnému Igorovi z okresu Stará Ľubovňa a 21-ročnémi Ladislavovi z okresu Kežmarok. Boli predvedení na políciu a pri výsluchu vyšlo najavo, že skutok spáchali spoločne. Mladší vykonal lúpež a starší dával pozor," uviedla Bruchterová. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil obidvoch mužov zo zločinu lúpeže, za ktorý im hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.