Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Investor pripravuje výstavbu takmer stovky rodinných domov v Šali

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bytová výstavba vyrastie na rozlohe 80.000 štvorcových metrov, kde bude umiestnených 91 pozemkov s rozlohou 580 až 1100 štvorcových metrov.

Šaľa 20. septembra (TASR) – Za záhradkárskou osadou v Šali vyrastie v najbližších rokoch takmer stovka nových domov. Ako informoval šaliansky magistrát, na pozemkoch za záhradkárskou osadou sa začalo s realizáciou projektu s názvom Dostihová dráha.

"Nebude však pre kone, ale pre ľudí. Dostihová dráha je totiž názov individuálnej bytovej výstavby. Na rozlohe 80.000 štvorcových metrov je umiestnených 91 pozemkov s rozlohou 580 až 1100 štvorcových metrov," uviedol člen Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali Miroslav Demín.

Ako informoval investor, robotníci už pracujú na dokončení infraštruktúry, zostáva im dobudovať rozvody elektriny, cesty a chodníky. Prístupová cesta k lokalite bude viesť od súčasnej Kráľovskej cesty a pre cyklistov a chodcov je naprojektovaný chodník, ktorý bude viesť pod hrádzou. Projekt počíta aj s výsadbou novej zelene. Tá sa bude nachádzať predovšetkým na juhozápadnej a severovýchodnej strane lokality.