Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Pre rekonštrukciu vozovky bude uzavretá cesta medzi Štúrovom a Nánou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Rekonštrukčné práce potrvajú až do 26. apríla.

Štúrovo 15. februára (TASR) – Štátnu cestu I/76 medzi obcou Nána (okres Nové Zámky) a Štúrovom čaká od pondelka 18. februára úplná uzávierka. Z dôvodu rekonštrukčných prác na vozovke potrvá až do 26. apríla.

Ako informovala štúrovská radnica, nákladná, hromadná i osobná automobilová doprava bude vedená po vyznačených obchádzkových trasách. Vjazd na uzavretú cestu bude povolený iba vozidlám, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia, majú v tejto lokalite bydlisko, sídlo, garáž alebo prevádzku. Vjazd bude umožnený aj vozidlám, ktoré zabezpečujú zásobovanie, opravárenské, údržbárske, komunálne a iné služby.

Dopravné obmedzenia súvisia s rekonštrukciou cesty medzi obcou Nána a Štúrovo. Oprava za viac ako dva milióna eur sa realizuje v rámci III. etapy programu s názvom Rekonštrukcia križovatiek na cestách I. tried. V priebehu roka 2019 sa tu má opraviť vyše 900-metrový úsek komunikácie.

Hlavným cieľom rekonštrukcie je zvýšenie kvality dopravy, cestovnej rýchlosti a bezpečnosti účastníkov premávky. "Pri oprave cesty bude jestvujúca vozovka nahradená novou a súčasne sa rozšíri na šírku osem metrov. Pozdĺž komunikácie sa vybudujú cyklistické pruhy. Okrem toho bude súčasná priesečná križovatka prebudovaná na jednopruhovú okružnú križovatku," uvádza sa v opise projektu.