Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Rempe zasiahol Siegenthalera lakťom do hlavy, dostal dištanc

Na snímke Matt Rempe. Foto: TASR/AP

Obaja zápas nedohrali - útočník "jazdcov" za trest do konca zápasu a Siegenthaler pre zranenie. Rangers napokon zvíťazili nad Devils 3:1.

New York 13. marca (TASR) - Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL potrestalo útočníka Matta Rempeho z New Yorku Rangers štvorzápasovým dištancom. Kanadský hokejista pyká za faul na obrancu Jonasa Siegenthalera v pondelkovom stretnutí s New Jersey.

Zákrok sa udial v záverečnej minúte druhej tretiny, Rempe zasiahol súpera lakťom do hlavy. Obaja zápas nedohrali - útočník "jazdcov" za trest do konca zápasu a Siegenthaler pre zranenie. Rangers napokon zvíťazili nad Devils 3:1.

Dvadsaťjedenročný nováčik vynechal už zápas proti Caroline a nenastúpi ani proti Tampe Bay, Pittsburghu a New Yorku Islanders. Do súťažného kolotoča sa bude môcť vrátiť až 19. marca v dueli proti Winnipegu. Počas suspendácie príde aj o 17.083 dolárov.

Rempe vo svojej premiérovej profiligovej sezóne absolvoval už štyri bitky a nazbieral dokopy 54 trestných minút. V desiatich stretnutiach získal dva kanadské body (1+1). Informovala o tom agentúra AP.