Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Boeser podpísal s Vancouvrom nový trojročný kontrakt

Americký hokejista Brock Boeser, archívna snímka. Foto: TASR

Boeserovi vypršala po minulej sezóne nováčikovská zmluva, no rokovania s kanadským klubom o predĺžení spolupráce dlho viazli.

Vancouver 17. septembra (TASR) - Americký hokejista Brock Boeser sa ako obmedzený voľný hráč napokon dohodol s klubom NHL Vancouver Canucks na novom kontrakte. Dvadsaťdvaročný krídelník krátko po otvorení predsezónneho kempu našiel spoločnú reč s predstaviteľmi "kosatiek" a podpísal trojročnú zmluvu na 17,625 milióna dolárov.

Boeserovi vypršala po minulej sezóne nováčikovská zmluva, no rokovania s kanadským klubom o predĺžení spolupráce dlho viazli. Po niekoľkomesačných "naťahovačkách" sa napokon strany dohodli, kontrakt mu garantuje ročne v priemere 5,875 milióna USD. "Som šťastný, že som späť. Nemôžem sa dočkať chvíle, keď znovu vykorčuľujem na ľad. Vidíme sa čoskoro," uviedol Boeser na Instagrame, kde zavesil svoju fotografiu v drese Canucks. Spokojný bol aj generálny manažér klubu Jim Benning. "Som mimoriadne nadšený. Pracovali sme na tom tri až štyri mesiace, nakoniec sme zistili, že sa skôr dohodneme na kratšom kontrakte. Brock patrí do mladého jadra hráčov, okolo ktorého chceme budovať náš tím," uviedol pre zámorské médiá.

Boeser bol v sezóne 2017/18 finalista na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika súťaže a zároveň účastník exhibície All Stars. V minulom ročníku bol s 56 bodmi (26+30) v 69 zápasoch tretí najproduktívnejší hráč tímu po Eliasovi Petterssonovi a Bo Horvatovi.

Konecny pokračuje v drese Philadelphie


Kanadský hokejový útočník Travis Konecny, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, podpísal s vedením klubu NHL Philadelphia Flyers nový šesťročný kontrakt. "Letci" mu každú sezónu vyplatia v priemere 5,5 milióna dolárov.

Konecny odohral v minulom ročníku v základnej časti kompletnú porciu 82 zápasov, v ktorých nazbieral 49 bodov za 24 gólov a 25 asistencií. Po sezóne mu vypršala nováčikovská zmluva. "Sme šťastní, že sme si mohli Travisa zmluvne zaviazať na ďalších šesť sezón. Travis v každom z doterajších troch ročníkov ukázal progres a stal sa integrálnou súčasťou nášho mužstva, plného mladých útočníkov. Dokáže sa presadiť v tejto lige vďaka svojej rýchlosti, zručnosti a vytrvalosti," povedal na adresu 22-ročného Kanaďana generálny manažér Philadelphie Chuck Fletcher.