Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Gáboríkovi operovali kľúčnu kosť, štart v Soči stále neistý

Marián Gáborík Foto: TASR

Gáborík utrpel fraktúru 21. decembra vo svojom prvom zápase po návrate do zostavy Blue Jackets.

New York 31. decembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík absolvoval na Štedrý deň operáciu zlomenej kľúčnej kosti. Jeho prípadná účasť na zimnej olympiáde v Soči je však stále otázna.

Informáciu priniesol Aaron Portzline z denníka Columbus Dispatch, ktorý uviedol, že Gáboríka teraz čaká rehabilitácia, no jej dĺžka zatiaľ nie je známa. Podľa prvých informácií mal pauzovať šesť až osem týždňov. Tridsaťjedenročnému krídelníkovi Columbusu vložili počas chirurgického zákroku na kosť stabilizačnú doštičku a skrutky.

Gáborík utrpel fraktúru 21. decembra vo svojom prvom zápase po návrate do zostavy Blue Jackets po zranení kolena. Slovenský krídelník nastúpil v NHL prvýkrát od 14. novembra, ale duel s Flyers nedohral. Už v prvej tretine si po náraze Zaca Rinalda zlomil kľúčnu kosť a s bolestivou grimasou zamieril do šatne. V prebiehajúcej sezóne NHL stihol nazbierať v 18 zápasoch päť gólov a sedem asistencií.

Slovenských reprezentantov čaká prvý zápas na ZOH 2014 13. februára, keď v A-skupine narazia na USA. Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek musí nomináciu na zimné olympijské hry uzavrieť do 7. januára.