Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Chára verí, že stihne štart novej sezóny

Zdeno Chára, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Bruins by potrebovali svojho kapitána o to viac, že im v úvode ročníka môže chýbať viacero defenzívnych opôr.



Boston 14. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára verí, že po zdravotných problémoch bude pripravený na úvodný zápas nového ročníka NHL. Kapitán Bostonu sa zotavuje po letných operáciách lakťa a viacnásobnej zlomeniny čeľuste, ktorú utrpel počas minulosezónneho finále play off.

Najvyšší a momentálne vo veku 42 rokov už aj najstarší muž zámorskej profiligy bol ešte pred týždňom pri svojich prognózach opatrný, no na štarte prípravného kempu cíti, že ho nič výrazne neobmedzuje a že by mohol stihnúť štart sezóny. Bruins sa v prvom súťažnom dueli predstavia 3. októbra na ľade Dallasu.

"Mal som dva dobré tréningy a cítim sa fajn,"
povedal Chára pre NBC Sports. "Zapájam sa v podstate do všetkých cvičení. Nemyslím si, že budem hrať v prvých prípravných stretnutiach. O tom, čo bude potom, sa budeme musieť zrejme ešte porozprávať. Myslím si však, že pri menšom počte prípravných zápasov ako bolo v minulosti dostane väčšina chalanov v mužstve, ktorí hrali až do finále, v príprave menej priestoru. O tom však rozhodnú tréneri a manažment. Mojím cieľom je nabrať silu a kondíciu. Verím, že budem pripravený na štart základnej časti," vyhlásil.

Bruins by potrebovali svojho kapitána o to viac, že im v úvode ročníka môže chýbať viacero defenzívnych opôr. Obmedzení voľní hráči Charlie McAvoy a Brandon Carlo stále nemajú nové kontrakty a zranenia si doliečujú aj ďalší obrancovia John Moore a Kevan Miller.