Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia

Zamestnávatelia vítajú kroky na ochranu bezpečnosti voči medveďom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Pre zamestnávateľov ide o dôležitý krok na zabezpečenie bezpečnosti a ochrany občanov, ako aj ochranu majetku v mestách a obciach.

Bratislava 28. marca (TASR) - Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje eliminovanie medveďov, ktoré prekročia 500-metrovú bezpečnostnú zónu. TASR o tom informovala hovorkyňa AZZZ Miriam Filová.

Pre zamestnávateľov ide o dôležitý krok na zabezpečenie bezpečnosti a ochrany občanov, ako aj ochranu majetku v mestách a obciach. "Bezpečnosť našich zamestnancov a obyvateľov je pre nás prioritou, a preto vítame akékoľvek opatrenia, ktoré prispievajú k minimalizácii rizík," zdôraznil generálny sekretár AZZZ SR Oto Nevický.

Zástupcovia asociácie vyjadrili ochotu spolupracovať s MŽP a príslušnými orgánmi na implementácii nového legislatívneho opatrenia. Rovnako aj na dosiahnutí bezpečnejšieho životného prostredia pre všetkých obyvateľov Slovenska.

Vláda v stredu (27. 3.) schválila návrh ústavného zákona, ktorým sa stanovili podmienky, pri splnení ktorých možno pristúpiť k odstrelu medveďa. Zákon umožňuje v okolí miest a obcí vytvoriť 500-metrovú bezpečnostnú zónu. Ak sa bude medveď nachádzať v tejto zóne, bude možné pristúpiť k jeho likvidácii bez správneho konania.