Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Lašák bude volať ešte Škorvánkovi: Inak už asi nikto nepríde

Na snímke tréner brankárov Ján Lašák počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na majstrovstvá sveta v Bratislave 15. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ku Samuelovi Hlavajovi, Matejovi Tomekovi a Dávidovi Hrenákovi by mal čoskoro pribudnúť Stanislav Škorvánek.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia sa momentálne pripravuje na svetový šampionát s trojicou brankárov. Ku Samuelovi Hlavajovi, Matejovi Tomekovi a Dávidovi Hrenákovi by mal čoskoro pribudnúť Stanislav Škorvánek. Tréner brankárov Ján Lašák ešte sleduje dvojicu Košičanov Jaroslav Janus a Dominik Riečický, no uviedol, že k spomínanej štvorici sa už zrejme nikto nepridá.

Hlavaj s Hrenákom odchytali minulotýždňové zápasy proti Švajčiarom, teraz k nim pribudol Tomek. "Sme radi, že prišiel. Volali sme mu a dali sme mu deň na rozmyslenie. Na druhý deň volal s nadšením, že chce zabojovať o flek. A to sa nám páči," uviedol Lašák. "Robím to tak vždy, chcem, aby si to doma rozobral. Chcem, aby bol o tom stopercentne presvedčený," dodal tréner brankárov SR.

Tomek mal našliapnuté k účasti na šampionáte aj vlani. Dvadsaťšesťročnému brankárovi však najskôr nevyšiel zápas s Českom (1:5), v ktorom inkasoval päť gólov z 28 striel. Pri prehre s Nemeckom (3:4 pp) chytal do 46. minúty a zo 17 striel prešli za jeho chrbát tri. "Uvidíme, kam sa posunul. Ale bol už s nami v decembri Nemecku a tam ukázal, že sa posúva aj ľudsky. Nebol žiadny problém a v play off českej extraligy ukázal, že káru vie potiahnuť," dodal Lašák.

Čoskoro by sa mal k tímu pripojiť aj Škorvánek, ktorý s Michalovcami vypadol v semifinále Tipos extraligy v sérii s Nitrou (2:4). "Počítame s ním. Poznám pocit, keď človek vypadne z play off, viem, že je psychicky dole, tak mu chcem nechať vydýchnuť a potom mu zavolám. Viem, aké to je," uviedol Lašák.

Prezradil, že ku štvorici brankárov sa už zrejme nikto nepridá. "V kontakte sme boli so Šimonom Latkóczym, bavili sme sa o tom, aj Adam Gajan sa ozval, že je pripravený. A je tu aj Denis Godla, ktorý vie hocikedy naskočiť. Sledujeme aj chalanov z Košíc. Ale s touto štvorkou, ktorá tu bude, ak budú zdraví a ak všetko bude v poriadku, tak by už nemal nikto prísť. No veľa vecí sa v športe mení, tak uvidíme."

Kto bude chytať v Nemecku, Lašák neprezradil. Všetci brankári sa budú pripravovať rovnako. "Chalani vedia, do čoho idú, ale je moja úloha je ich pripraviť. Verím, že to zvládnu a zopakujú vlaňajšok, keď boli brankári najužitočnejší hráči nášho mužstva."