Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Magazín

Sladký dezert podľa Vilka. V máji si na ňom pochutíte aj bez lepku

Šikovný cukrár Viliam Bajzík Foto: Kaufland

Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno.

Bratislava 9. mája (OTS) - Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným citrónovo-makovým dezertom od šikovného televízneho cukrára.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, najmladší účastník prvej série známej televíznej súťaže v pečení, Viliam Bajzík, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka

Pečiem, pečieš, pečieme

Vilko si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Nezľakol sa ani toho najnáročnejšieho postupu, svoje dezerty aj dnes premieňa doslova na umelecké dielo. A trúfa si tiež na bezlepkové výzvy. Vyskúšajte jeho citrónovo-makový travel cake pri príležitosti, zaručene si pochutíte!

Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka


Ingrediencie:
3 vajcia
200 g masla
15 g citrónovej šťavy
25 g maku
25 g vody
530 g zmesi na pečenie K-free
4 g prášku do pečiva
Sirup:
40 g vody
40 g kryštálového cukru
40 g citrónovej šťavy
Krém:
200 g smotany
200 g mascarpone
40 g práškového cukru

Postup:
Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme zmesou na pečenie. Zmes na pečenie K-free a prášok do pečiva preosejeme. Vajcia, maslo, šťavu, vodu, mak a sypké ingrediencie dáme do robota miešať. Najskôr miešame minútu na pomalej rýchlosti a potom 3 minúty na najvyššej rýchlosti. Takto pripravené cesto vylejeme do formy a pečieme na 170 °C približne hodinu. Medzitým si pripravíme sirup, všetky ingrediencie zmiešame a privedieme do bodu varu. Necháme vychladiť a oblejeme ním upečený koláč. Mascarpone, smotanu aj cukor dáme do mixéra a vymiešame na nadýchaný krém, ozdobíme ním koláč. Prajeme dobrú chuť.

Máme pre vás dobrý tip
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.