Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Nový štúdiový album Madonny sa bude volať Madame X

Na archívnej snímke Madonna. Foto: TASR/AP

Predchádzajúci album 60-ročnej Madonny, hudobnými kritikmi pozitívne prijatý Rebel Heart, vyšiel v roku 2015.

New York 16. apríla (TASR) - Americká popová speváčka Madonna oznámila na sociálnej sieti Instagram názov svojho nového štúdiového albumu. Jej na tento rok avizovaná 14. radová platňa bude mať názov "Madame X" a prvý singel z nej vyjde v stredu. Pieseň "Medellín" je duetom s kolumbijským spevákom Malumom.

Informovala o tom v utorok tlačová agentúra DPA.

Predchádzajúci album 60-ročnej Madonny, hudobnými kritikmi pozitívne prijatý "Rebel Heart", vyšiel v roku 2015. Speváčka zároveň zverejnila krátke propagačné video, v ktorom hovorí: "Madame X je tajná agentka, ktorá cestuje po svete, mení svoju identitu, bojuje za slobodu, prináša svetlo do temných miest."

Madonna následne prezrádza, že Madame X je jej nové umelecké alter ego: "Tanečníčka, profesorka, hlava štátu, gazdiná, jazdkyňa, väzenkyňa, študentka, matka, dieťa, učiteľka, mníška, kabaretná speváčka, svätica, prostitútka a špiónka v dome lásky." Presný dátum vydania nového albumu však nebol bezprostredne známy.

Madonna nedávno zároveň oznámila, že vystúpi v májovom finále Pesničkovej súťaže Eurovízie v izraelskom Tel Avive, kde zaspieva jeden zo svojich známych hitov a jednu skladbu z pripravovaného štúdiového albumu. Umelkyňa za vystúpenie, ktorého súčasťou budú desiatky tanečníkov, dostane honorár 1,5 milióna dolárov.