Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Východoslovenská galéria otvorila redizajnovaný Shop VSG

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Redizajn Shopu VSG s doplnením prostredia o bezpečnostné a inkluzívne prvky uskutočnili v rámci internej výzvy Košického samosprávneho kraja - Tradície inšpirujú inovácie v hodnote 30.300 eur.

Košice 26. februára (TASR) - Východoslovenská galéria (VSG) v Košiciach otvorila svoj redizajnovaný galerijný obchod Shop VSG. Jeho premenu realizovalo medzinárodné dizajnérsko - umelecké zoskupenie Fuzzy Earth. Projekt a názvom Surf 'N' Turf predstavuje inovatívne, funkčné a nadčasové riešenia späté a prírodnými materiálmi, informovala v pondelok VSG.

Redizajn Shopu VSG s doplnením prostredia o bezpečnostné a inkluzívne prvky uskutočnili v galérii v rámci internej výzvy Košického samosprávneho kraja (KSK) - Tradície inšpirujú inovácie v hodnote 30.300 eur. "Hlavnou aktivitou projektu bolo vytvorenie a zariadenie galerijného obchodu, v ktorom okrem ponuky publikácií, časopisov a reklamných predmetov galérie bude k dispozícii aj kurátorovaný výber produktov lokálnych umelcov, dizajnérov a tiež výrobkov od zraniteľných skupín, s ktorými má galéria rozbehnuté spolupráce," uviedla VSG.

S podporou eurofondov galéria vlani tiež realizovala modernizáciu osvetlenia a IT infraštruktúry. Ďalšou aktivitou bolo zlepšenie úrovne hygienických štandardov, a to obstaraním vysoko efektívnych hygienických a čistiacich priemyselných zariadení. Na projekt získala VSG zhruba 195.000 eur. Podpora išla z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a štátneho rozpočtu SR s prispením KSK.