Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Víťaz súťaže o logo Roku slovenského divadla 2020 získa 3000 eur

Štátne divadlo v Košiciach. Foto: TASR

Odborným garantom súťaže je Slovenské centrum dizajnu (SCD) v Bratislave. Uzávierka je 31. mája.

Bratislava 15. februára (TASR) - Divadelný ústav vyhlásil verejnú neanonymnú súťaž o návrh slávnostného loga Rok slovenského divadla 2020/ The Year of Slovak Theatre 2020 určenú pre profesionálnych grafických dizajnérov zo Slovenskej republiky. "Účastníkmi môžu byť jednotlivci, spoluautori, ale aj grafické štúdiá, či iné právnické osoby. Logo bude používané na označenie podujatí, ktoré sa budú konať v rámci Roku slovenského divadla 2020," TASR o tom informoval Dušan Poliščák z Divadelného ústavu.

Odborným garantom súťaže je Slovenské centrum dizajnu (SCD) v Bratislave. Uzávierka je 31. mája. Všetky včas doručené návrhy vyhodnotí päťčlenná odborná komisia v zložení Tomasz Bierkowski (grafický dizajnér a pedagóg), Vladislava Fekete (riaditeľka Divadelného ústavu), Mária Rišková (historička umenia a kultúry, riaditeľka SCD), Ľubica Segečová (grafická dizajnérka) a Zuzana Šajgalíková (riaditeľka Divadla J. Palárika v Trnave).

"Hodnotenie bude dvojkolové. V prvom kole vyberú členovia komisie tri návrhy, ktoré budú víťaznými návrhmi. V druhom kole určia poradie víťazných návrhov a absolútneho víťaza súťaže, ktorého návrh bude realizovaný," dodal s tým, že víťazné návrhy budú finančne odmenené: "Víťazné logo, ktoré sa stane charakteristickým rozoznávacím znakom Roku slovenského divadla, sumou 3000 eur, návrhy na ďalších dvoch miestach sumami 600 a 400 eur."

Absolútneho víťaza a ostatné víťazné návrhy predstavia organizátori verejnosti v júni. Súťažné podmienky a ďalšie informácie nájdu záujemcovia na www.theatre.sk a www.scd.sk.