Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Prvý kasting šou Zem spieva bude 15. septembra v martinskom skanzene

Moderátori predchádzajúcej série Zem Spieva Foto: TASR - Dano Veselský

Kastingy do tretieho pokračovania šou Zem spieva sa uskutočnia 15. septembra v martinskom Múzeu slovenskej dediny a 22. septembra v Ľubovnianskom skanzene. P

Bratislava 11. septembra (TASR) - Martinský skanzen bude v nedeľu 15. septembra dejiskom prvého kastingu šou Zem spieva. "Kasting je otvorený verejnosti, ktorá má takto príležitosť nazrieť do zákulisia príprav televíznej šou," TASR o tom informovala PR manažérka RTVS Silvia Turnerová. Fanúšikom šou či folklórnym nadšencom bude rovnako prístupný aj kasting, ktorý sa uskutoční v Starej Ľubovni o týždeň neskôr.

Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, sa z tohtoročných kastingov majú stať akési festivaly slovenského folklóru. Návštevníci skanzenov v Martine a v Starej Ľubovni si budú môcť pozrieť vystúpenia folklórnych súborov aj jednotlivcov z celého Slovenska, nahliadnuť do zákulisia príprav šou a stretnúť sa s moderátorskou trojicou S Hudbou Vesmírnou. "Zem spieva sa stretla s obrovským nadšením u folkloristov a prihlásení účastníci konkurzu dávajú tušiť, že nová séria bude opäť zaujímavá, plná temperamentu a vysokej umeleckej kvality," uviedol programový riaditeľ Slovenskej televízie Marek Ťapák.

Súťažiacich v úvodných kolách tretej série šou bude hodnotiť porota v zložení Anna Derevjaníková, pedagogička, zberateľka a interpretka rusínskych piesní, Peter Kocák, režisér, choreograf, umelecký vedúci FS Vranovčan a DFS Cifroško, Stanislav Marišler, choreograf, tanečník a pedagóg Katedry tanečnej tvorby VŠMU, Miroslava Palanová, autorka, režisérka, choreografička a vedúca folklórneho súboru Váh, Milan Rendoš, multiinštrumentalista, aktívny hudobník a rozhlasový redaktor.

Kastingy do tretieho pokračovania šou Zem spieva sa uskutočnia 15. septembra v martinskom Múzeu slovenskej dediny a 22. septembra v Ľubovnianskom skanzene. Prihláška na kasting je dostupná na www.rtvs.sk/zemspieva.