Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nový román J.Benkovej: Šťastie je na dosah, len ho treba chytiť do rúk

Jana Benková a titulka románu Šťastie Foto: Jana Benková

Autorka štyroch desiatok úspešných románov Jana Benková venuje knihu o šťastí pamiatke speváckej legendy, ktorú práve v týchto dňoch pochovávame, Karlovi Gottovi.

Bratislava 12. októbra (Teraz.skň - Vychádza nový román Jany Benkovej o tom, že šťastie máme neraz na dosah, len ho treba chytiť do rúk. „Hlavná hrdinka Natália pracuje v knižnom vydavateľstve ako editorka. Hodnotí a upravuje rukopisy spisovateľov,“ približuje príbeh autorka.

„Keď však sama napíše román, rozpúta sa hotové peklo. Knihu jej zamietnu a vyhodia ju z práce. Z večera do rána sa Natálii zmení život... Je demotivovaná, prestane si veriť a cíti sa úplne na dne. Hľadá si nové miesto, no prekvapí ju láska... Avšak namiesto toho, aby si užívala vzťah s Michalom, nedajú jej spávať jeho utajované čudné telefonáty, ale aj problémy, ktoré jej spôsobí príchod bláznivej sestry, excentrickej tínedžerky Romany, na prázdniny. Romana a Michal na seba reagujú iskrivo ako mačka a pes a Natálii spôsobia mnohé vrásky na čele. Navyše sa dozvie, že jej rukopis knižky ukradla bývalá kolegyňa a vydáva ho pod svojím menom. Natália je šokovaná a zúfa, prečo jej osud tak nepraje. Čo myslíte, nájde stratené sebavedomie a odvahu? A pochopí, že má popri tej smole a ťažkostiach v živote vlastne veľké šťastie? Kniha je napriek zápletkám optimistická, plná lásky, slnka a úsmevu!“ dopĺňa Jana Benková, ktorá pri výbere snímky na obálku knihy opäť siahla po originálnom diele slovenského fotografa.

Foto: Archív Jany Benkovej


„Máme ich tu veľa nesmierne šikovných, je potrebné čo najviac propagovať ich diela a ja sa teším, ak tak môžem urobiť na titulke svojich kníh. Som vďačná, že nám venovala fotografiu výborná fotografka Andrea Belanská. Je na nej herečka a modelka Simonetta Hladká. Veľmi sa teším a verím, že sa román bude čitateľom páčiť a nabije ich pozitívnou energiou – veď kto by nechcel mať Šťastie?“ pýta sa a zvážnie: „Vzhľadom na to, že sa v týchto dňoch lúčime s božským Karlom Gottom a jeho odchod zasiahol aj mňa, s hlbokou úctou venujem knižku jeho pamiatke.“