Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Legendu Eltona Johna privíta 10. júla aj Slovensko

Foto: TASR/AP

Miestom jediného koncertu svetoznámeho speváka, skladateľa a hudobníka na Slovensku bude Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Bratislava 28. februára (TASR) – V rámci celosvetového turné Greatest Hits Live 2012 privíta Bratislava 10. júla svetoznámeho speváka, skladateľa a hudobníka Eltona Johna a jeho sprievodný Band. Miestom jeho jediného koncertu na Slovensku bude Zimný štadión Ondreja Nepelu. Informáciu pre TASR poskytol PR manažér Tomáš Karpel.

Je to pre nás úžasný moment, že spevák takýchto umeleckých rozmerov prijal pozvanie koncertovať na Slovensku,“ uviedol pre médiá Patrik Svitek z agentúry NuCoast Production, ktorá koncert organizuje. Predaj vstupeniek sa začína už 1. marca v sieti Eventim.sk.

Elton John je jedným z najpredávanejších umelcov všetkých čias, a rovnako aj jedným z najviac oceňovaných. Na svojom konte má 35 zlatých platní, 25 platinových platní, viac ako 3000 koncertov od začiatku svojej kariéry v roku 1969, viac než 250 miliónov predaných albumov, filmového Oscara z roku 1995 za pieseň Can You Feel The Love k filmu Leví kráľ. Skladba Candle In The Wind '97 sa s predajom viac ako 37 miliónov výliskov stala najpredávanejším singlovým hitom všetkých čias. „Elton John nie je len vynikajúci muzikant a spevák. Je skvelý zabávač a šoumen a každý jeho koncert je očarujúca udalosť,“ dodal Patrik Svitek.