Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Na Zemplínskej Šírave sa pripravujú na sezónu

Zemplínska Šírava Foto: TASR/Milan Kapusta

Vodná nádrž Zemplínska šírava sa nachádza neďaleko mesta Michalovce pod výbežkami Vihorlatských vrchov.


Klokočov 3. júna (TASR) – Letná sezóna v rekreačných oblastiach na Zemplínskej šírave, ktoré má pod správou Klokočov, sa začne 19. júna. TASR to potvrdila starostka obce Monika Hudáčková. "Počas otváracieho ceremoniálu vystúpi napríklad Folklórny súbor Zemplín, skupiny Vidiek a Ščamba," uviedla.

Podľa slov starostky prípravy na letnú sezónu ešte stále prebiehajú. "Investovali sme do údržby a rekonštrukcie bazéna, sociálnych zariadení a spŕch," uviedla s tým, že bazén stačí už len napustiť. "Trvať by to malo zhruba päť dní," konkretizovala Hudáčková. Do prevádzky bol uvedený v roku 2003, jeho súčasťou sú aj dva detské bazény hlboké 0,4 metra. K dispozícii je tiež autokemping s kapacitou približne 200 stanov, športové ihriská a bufetové zariadenia.

V minulom roku zaznamenali vo všetkých strediskách, ktoré obec spravuje, približne 40.000 návštevníkov. Samospráva zamestnáva sezónne od 20 do 30 ľudí.

Vodná nádrž Zemplínska šírava sa nachádza neďaleko mesta Michalovce pod výbežkami Vihorlatských vrchov. Jej rozloha je 33 kilometrov štvorcových. Patrí medzi najväčšie jazerné plochy v Európe. Na jej brehoch je niekoľko rekreačných stredísk so širokou paletou ubytovacích a stravovacích služieb. Okolitá príroda ponúka množstvo príležitostí na zaujímavú turistiku.