Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Záujem voličov na Luníku IX je nízky, ale mierne vyšší ako v prvom kol

Na snímke voľby na rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach 6. apríla 2024. Foto: TASR - František Iván

V dvoch okrskoch je zapísaných spolu viac ako 4900 oprávnených voličov. V prvom kole bola v tejto mestskej časti volebná účasť na úrovni 2,43 percenta.

Košice 6. apríla (TASR) - Malý záujem voličov sprevádza aj druhé kolo prezidentských volieb na najväčšom rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach. Oproti prvému kolu spred dvoch týždňov je však zatiaľ volebná účasť mierne vyššia.

"S účasťou je to trocha lepšie ako minule, už zrána chodili nejakí voliči a teraz je to vidieť, že je ich priebežne viac ako v prvom kole," povedal o 15.00 h pre TASR predseda okrskovej volebnej komisie číslo 1 Rastislav Šanta. Najviac voličov čakajú po 17.00 h.

Hlasovanie prebieha v miestnom komunitnom centre. V dvoch okrskoch je zapísaných spolu viac ako 4900 oprávnených voličov. V prvom kole bola v tejto mestskej časti volebná účasť na úrovni 2,43 percenta.

"Ráno sme otvorili volebné miestnosti o 7.00 h, ako má byť. Všetko bolo v poriadku," uviedol Šanta s tým, že voľby prebiehajú pokojne a bez problémov. Prichádzajúci voliči podľa neho vedia, ako majú hlasovať a netreba ich osobitne usmerňovať. V mestskej časti vydali niekoľko voličských preukazov, záujem o voľbu do prenosnej volebnej schránky nebol.



Luník IX je okrem komunálnych volieb známy veľmi nízkou volebnou účasťou. Pred piatimi rokmi bola účasť v druhom kole prezidentských volieb 3,86 percenta.