Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

V Zádiele zaznamenali aj voličov turistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Šimonová odhaduje, že účasť vo voľbách v Zádiele je zatiaľ o niečo vyššia ako v prvom kole volieb. Aj tentoraz je priebeh hlasovania pokojný.

Zádiel 6. apríla (TASR) - V obci Zádiel v okrese Košice-okolie zaznamenali počas sobotňajšieho druhého kola prezidentských volieb aj voličov turistov, ktorí sa vybrali do Zádielskej doliny. Pre TASR to uviedla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Eleonóra Šimonová.

"Mali sme voličov s hlasovacími preukazmi, boli to hlavne turisti, ktorí navštevujú Zádielsku dolinu," povedala s tým, že vo volebnej miestnosti sa zastavujú väčšinou predtým, ako idú na túru.

Prvovoličov ani voličov, ktorí by mali nejasnosti týkajúce sa spôsobu voľby, doposiaľ nezaevidovali. "Všetci, ktorí prišli, už mali skúsenosti s voľbami," dodala.

Šimonová odhaduje, že účasť vo voľbách v Zádiele je zatiaľ o niečo vyššia ako v prvom kole volieb. Aj tentoraz je priebeh hlasovania pokojný. "Nemali sme žiadne priestupkové konania, všetko prebieha pokojne," skonštatovala.

Aktuálne prezidentské voľby sú v poradí šieste priame voľby prezidenta v ére samostatného Slovenska. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.