Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

V úvode hlasovania v Košiciach a v okolí problémy neevidujú

Na snímke volebná miestnosť. Foto: TASR - Daniel Stehlík

V meste Košice je 192 volebných miestností.

Košice 6. apríla (TASR) - Okresné volebné komisie pre Košice a Košice-okolie nezaznamenali v úvode sobotňajšieho druhého kola prezidentských volieb žiadne problémy. Chystajú si plán kontrol.

V meste Košice je 192 volebných miestností. "Nikto sa neozval. Máme tak za to, že boli otvorené všetky volebné miestnosti. Okresná volebná komisia si práve pripravuje rozpis kontrol. Tentoraz sa zameria na voľbu prostredníctvom prenosnej schránky v domovoch dôchodcov a v nemocniciach," povedala pre TASR zapisovateľka okresnej volebnej komisie Košice Blanka Sándorová.

Problémy pri otvorení volebných miestnosti nezaznamenali ani v okrese Košice-okolie, kde je zriadených 151 volebných okrskov. "Aj pri týchto voľbách pôjdeme na kontroly do vybraných obcí. Budeme sa zaujímať, či volebné miestnosti spĺňajú všetky parametre a či sa nevyskytli nejaké problémy," uviedol pre TASR podpredseda okresnej volebnej komisie Košice-okolie Jozef Jenčko s tým, že v prvom kole sa nestretli so žiadnymi komplikáciami.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.