Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Prenosnú urnu využili pacienti spišskonovoveskej nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Popoludní možnosť voliť mimo svojho bydliska využilo približne 30 ľudí, ktorých pre zdravotné ťažkosti museli hospitalizovať.

Spišská Nová Ves 6. apríla (TASR) - S prenosnou volebnou urnou šli v sobotu členovia miestnej volebnej komisie v Spišskej Novej Vsi aj do tamojšej nemocnice. Popoludní možnosť voliť mimo svojho bydliska využilo približne 30 ľudí, ktorých pre zdravotné ťažkosti museli hospitalizovať. Jednou z nich bola aj Marta Čierniková, ktorá z lôžka volila v tohtoročných prezidentských voľbách hneď dvakrát.

"Som zo Šale a bolo potrebné ma hospitalizovať. Keďže som vedela dopredu, že to bude na dlhšie, vybavila som si volebné lístky. Obidve kolá v podstate volím v nemocnici. O svojom kandidátovi som bola presvedčená dopredu," uviedla pre TASR Čierniková, ktorá už druhý týždeň leží na oddelení všeobecnej a úrazovej chirurgie.

Celkovo požiadalo o prenosnú urnu 34 voličov, okrem pacientov aj zamestnanci nemocnice, ktorí boli celý deň v službe a nemali tak možnosť voliť v mieste trvalého bydliska. Okrem chirurgického oddelenia boli členovia komisie aj na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, rehabilitačnom i neurologickom oddelení, ale aj na oddelení dlhodobo chorých. "Môj zdravotný stav je taký, že nemôžem chodiť, tak to inak nešlo," zdôvodnil Milan Kysela, ktorý do prenosnej urny volil prvýkrát.

V Spišskej Novej Vsi je celkovo 28 volebných okrskov.