Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji odhalili minulý týždeň 21 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Z 21 vodičov pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu traja, siedmi mali v dychu viac ako jedno promile.

Košice 2. apríla (TASR) - Polícia v Košickom kraji uplynulý týždeň prichytila pod vplyvom alkoholu 21 vodičov. Ďalších odhalila počas Veľkonočného pondelka. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajti od pondelka (25. 3.) do nedele (31. 3.) podrobili dychovej skúške 7145 vodičov. Z 21 vodičov pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu traja, siedmi mali v dychu viac ako jedno promile.

Po pondelkových (1. 4.) kontrolách na cestách putovali do cely policajného zaistenia dvaja vodiči, ich dychová skúška mala hodnotu vyššiu ako jedno promile. "Jednému vodičovi, ktorý 'nafúkal' menej ako jedno promile, policajti zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. O jeho ďalšom osude rozhodne správny orgán," spresnila Ivanová s tým, že pod vplyvom alkoholu odhalili aj dvoch nemotorových účastníkov.

Podľa jej slov na cestách Košického kraja policajti ešte viac zvýšia počet kontrol. Svoju pozornosť zamerajú nielen na vodičov osobných áut, ale aj na cyklistov, chodcov či motorkárov. Zároveň upozorňuje na arogantný a neprimeraný spôsob jazdy, ktorým niektorí vodiči áut i motorkári ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky.

V piatok (29. 3.) dostal pokutu 600 eur vodič, ktorý išiel na svojom motocykli v smere od Drienovca na Turňu nad Bodvou rýchlosťou 192 km/h. V nedeľu zas prichytili motocyklistu, ktorému na ceste v Novoveskej Hute namerali rýchlosť 141 km/h. Udelili mu pokutu 800 eur.