Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Okresné volebné komisie na Zemplíne neevidujú narušenie volieb

Na snímke voliči vo volebnej miestnosti v ZŠ Fatranská v Nitre počas sobotňajšieho 2. kola prezidenta SR 6. apríla 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Okresná volebná komisia v Humennom počas dňa riešila drobné administratívne problémy.

Michalovce 6. apríla (TASR) - Druhé kolo prezidentských volieb prebieha na Zemplíne bez mimoriadnych udalostí a narušení. Pre TASR to potvrdili zástupcovia okresných volebných komisií v Humennom, Michalovciach a vo Vranove nad Topľou.

Okresná volebná komisia v Humennom počas dňa riešila drobné administratívne problémy. Ako uviedol podpredseda okresnej volebnej komisie Michal Babin, voľby majú pokojný priebeh. "Počas dňa sme urobili do 30 kontrol v mestách aj obciach," doplnil s tým, že do pôsobnosti okresnej volebnej komisie v Humennom patria aj okresy Snina a Medzilaborce.

Bez problémov voľby prebiehajú aj v 93 okrskoch spadajúcich pod okresnú komisiu vo Vranove nad Topľou, čo potvrdila jej zapisovateľka Dominika Baníková. Členovia okresnej komisie počas dňa navštívili prevažne volebné miestnosti v obciach, pochybenia nenašli. "Do ďalších obcí sa ešte členovia okresnej komisie chystajú aj pred zatváraním miestností," dodala.

Okresná volebná komisia v Michalovciach neeviduje podnety súvisiace s konaním volieb, uviedla jej predsedníčka Mária Macková. "Členovia komisie navštívili počas dňa okolo 35 okrskových komisií, sledovali sme ich činnosť, nedostatky sme nezistili," dodala a spresnila, že voliči vo volebnom obvode Michalovce volili nového prezidenta v 183 okrskoch.