Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Novú hlavu štátu si volia aj v rodisku bývalého prezidenta R. Schuster

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Obyvateľ Anton nechodieva voliť pravidelne, no teraz sa rozhodol prísť odovzdať svoj hlas. A to aj napriek tomu, že od novej hlavy štátu nemá veľké očakávania.

Medzev 6. apríla (TASR) - Novú hlavu štátu si volia v sobotu počas druhého kola prezidentských volieb aj obyvatelia mesta Medzev v okrese Košice-okolie, ktoré je rodiskom exprezidenta SR Rudolfa Schustera. Ako pre TASR povedala predsedníčka volebného okrsku číslo dva v Medzeve Oľga Schmiedt, hlasovanie je zatiaľ pokojné.

"Všetko prebieha v poriadku, zatiaľ sme nemali žiaden problém ani incident. V Medzeve sú slušní voliči," uviedla. Účasť v druhom kole je podľa nej podobná ako v prvom. Oproti roku 1999, kedy kandidoval aj Schuster, je však neporovnateľná. "Medzevčania chceli ukázať, že kandiduje náš človek," skonštatovala s tým, že na dnes už 90-ročného Schustera sú hrdí.

Podľa nej dobre padne, ak obyvatelia niekde idú a iní spoznávajú Medzev ako mesto, odkiaľ pochádza bývalý prezident.

Obyvateľ Anton nechodieva voliť pravidelne, no teraz sa rozhodol prísť odovzdať svoj hlas. A to aj napriek tomu, že od novej hlavy štátu nemá veľké očakávania. Rovnako si spomína na prezidentské voľby, v ktorých vyhral rodák z Medzeva. "Schusterovi by som dal hlas aj teraz," uviedol.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola.