Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Na Zemplíne okresné volebné komisie začínajú kontroly miestností

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo volebných miestnostiach nebol posunutý začiatok hlasovania.

Michalovce 6. apríla (TASR) - Vo všetkých okresoch na Zemplíne otvorili volebné miestnosti v sobotu ráno načas a nevyskytli sa žiadne komplikácie. Pre TASR to potvrdili predstavitelia jednotlivých okresných volebných komisií.

Vo volebných miestnostiach nebol posunutý začiatok hlasovania. "Členovia komisií už vykonávajú aj náhodné kontroly jednotlivých miestností," informovala Mária Macková, predsedníčka okresnej volebnej komisie v Michalovciach, ktorá má dohľad nad 183 okrskami vrátane miest Sobrance, Veľké Kapušany a Strážske.

Voľby štandardne začali aj v okrese Trebišov. "Volebné miestnosti boli otvorené riadne o 7:00 h, neboli hlásené žiadne problémy," potvrdil predseda tamojšej okresnej volebnej komisie Jozef Novák.

Ako uviedol zapisovateľ okresnej volebnej komisie v Humennom, Ján Sental, vo všetkých obciach vrátane mesta Snina a Medzilaborce otvorili volebné miestnosti načas. "Doposiaľ sa s podnetmi na okresnú volebnú komisiu nikto nekontaktoval," spresnil.

Priebeh druhého kola prezidentských volieb ako pokojný hlásia aj v okrese Vranov nad Topľou, ktorý má 93 okrskov, potvrdila zapisovateľka vo Vranove nad Topľou Dominika Baníková. "Okresná volebná komisia sa aktuálne pripravuje na kontroly vo volebných miestnostiach," doplnila.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.