Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Na michalovskej škole sa dá voliť prezidenta aj fandiť florbalistom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Michalovciach súťaží 29 tímov z celého Slovenska. Víťazné družstvá si zabezpečia účasť na majstrovstvách sveta vo florbale vo fínskom meste Lahti.

Michalovce 6. apríla (TASR) - V Michalovciach na Základnej škole Teodora Jozefa Moussona sa uskutočňuje nielen druhé kolo prezidentských volieb, ale aj celonárodná kvalifikácia na prvé majstrovstvá sveta vo florbale 3+1 vo Fínsku. Blízkosť volebných miestností využívajú športovci a voliči sa zas chodia pozrieť na športové podujatie. Ako pre TASR uviedol jeho spoluorganizátor Pavol Popovec, kvalifikačný turnaj je významnou udalosťou pre florbal i mesto Michalovce, keďže podobná akcia sa tu nikdy predtým nekonala.

V Michalovciach súťaží 29 tímov z celého Slovenska. Víťazné družstvá si zabezpečia účasť na majstrovstvách sveta vo florbale vo fínskom meste Lahti, ktoré sa budú konať spolu s juniorskými majstrovstvami. Celkovo sa na podujatí zúčastnilo viac ako 220 účastníkov.

Organizátori zároveň využívajú príležitosť informovať ľudí o možnosti spojiť voľby s podporou športovcov. Potvrdili, že niektorých to prilákalo, aby sa po odvolení zúčastnili aj na florbalovom turnaji. "Ja som ešte napríklad nebol voliť, ale chystám sa večer aj s kolegami, poctivo. Všetci, ktorí môžu, tak pôjdu odvoliť alebo už aj boli," doplnil Popovec.

V budove školy sú zriadené dve volebné miestnosti. Členovia volebnej komisie okrsku č. 32 potvrdili, že zaznamenávajú vyššiu účasť voličov s hlasovacím lístkom z celého Slovenska ako v prvom kole.

Predseda susedného okrsku č. 24 Ján Medvedz konštatuje, že počet voličov je približne rovnaký ako v prvom kole, s takmer 40-percentnou účasťou popoludní. "Viacero ľudí aj voličov sa však pýta, ako sa na florbal dostanú z volebnej miestnosti, tak ich usmerníme," dodal.