Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Na Gemeri sú voľby pokojné, voliči prichádzajú i vo večerných hodinách

Na snímke volebná schránka vo volebnej miestnosti. Foto: TASR - Daniel Stehlík

V okrese Rožňava je priebeh volieb doposiaľ bezproblémový vo všetkých 88 okrskoch, podľa predsedníčky okresnej volebnej komisie Beáty Beke je účasť zatiaľ dobrá.

Rožňava/Rimavská Sobota 6. apríla (TASR) - V okresoch regiónu Gemer je druhé kolo prezidentských volieb pokojné a bez incidentov. Do volebných miestností prichádzajú voliči aj vo večerných hodinách. Pre TASR to uviedli predsedovia jednotlivých volebných komisií.

V okrese Rožňava je priebeh volieb doposiaľ bezproblémový vo všetkých 88 okrskoch, podľa predsedníčky okresnej volebnej komisie Beáty Beke je účasť zatiaľ dobrá. "Niekde hlásili aj vyššiu účasť, hlavne teraz večer," uviedla Beke.

Pokojnú volebnú sobotu hlásia aj z 217 okrskov v okresoch Rimavská Sobota a Revúca. "Žiadne problémy ani podnety zo strany voličov sme riešiť nemuseli," skonštatoval Mikuláš Csirmáz, predseda okresnej volebnej komisie, ktorá zastrešuje oba okresy. Ako dodal, volebná účasť v okrskoch v meste Rimavská Sobota sa podľa neho pohybuje od 35 do 50 percent. "Vyzerá, že bude podobná ako pred dvoma týždňami," dodal Csirmáz.

Aktuálne prezidentské voľby sú v poradí šieste priame voľby prezidenta v ére samostatného Slovenska. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.