Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

HROMADNÁ ZRÁŽKA PRI SVINICI: Vyžiadala si osem zranených

Foto z miesta nehody. Foto: Polícia SR - Košický kraj

Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Svinica 3. apríla (TASR) - Zrážka troch vozidiel, ktorá sa stala v utorok (2. 4.) večer na ceste I/19 medzi obcami Košický Klečenov a Svinica (okres Košice-okolie), si vyžiadala osem zranených. Po náraze skončili všetky tri vozidlá mimo cesty. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty obojsmerne neprejazdný, informovala košická krajská polícia.

Podľa doterajších zistení vodič s vozidlom zn. BMW v smere od Košického Klečenova pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a nesprávne predchádzal iné vozidlo. V protismere pritom narazil do auta zn. Škoda Superb a zároveň aj do vozidla zn. VW Golf, ktorého vodič smeroval do Svinice. V troch vozidlách bolo spolu osem ľudí.

"Štyri osoby sa nachádzali vo vozidle zn. VW, z nich podľa predbežnej lekárskej správy tri osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do sedem dní a jedna osoba zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti," uviedla polícia na sociálnej sieti. V škodovke sa zranila jedna osoba s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti minimálne tri mesiace. Traja ľudia z vozidla zn. BMW utrpeli ľahké zranenia.

"Všetci traja vodiči boli počas dokumentovania dopravnej nehody podrobení dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila ani v jednom prípade," konštatovala polícia.

Počas neprejazdnosti úseku policajti odkláňali prichádzajúce vozidlá cez obec Slanec. Úsek cesty bol úplne sprejazdnený po takmer siedmich hodinách.

Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody jednotliví vodiči vozidiel, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.