Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Do prenosnej schránky volili cestujúci pred odletom z letiska Košice

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Stalo sa tak na základe požiadavky niektorých cestujúcich, ktorí odlietali do zahraničia ranným lietadlom a inak by odvoliť nestihli.

Košice 6. apríla (TASR) - Jedným z miest, kde ľudia v sobotu volili prezidenta SR, bolo aj košické letisko. Stalo sa tak na základe požiadavky niektorých cestujúcich, ktorí odlietali do zahraničia ranným lietadlom a inak by odvoliť nestihli. "Promptne sme to riešili s okrskovou volebnou komisiou v mestskej časti Barca, aby tam išli dvaja členovia okrskovej komisie s prenosnou volebnou schránkou a umožnili cestujúcim odvoliť pred ranným odletom, samozrejme, po 7.00 h," uviedol pre TASR predseda okresnej volebnej komisie Košice František Palkó.

Podľa jeho informácií takto hlasovali traja občania s oprávnením voliť. Letový poriadok letiska stanovuje v sobotu o 7.35 h odlet lietadla na pravidelnej linke z Košíc do Prahy.

Priebeh volieb zhodnotil Palkó dosiaľ ako plynulý, a to aj na základe návštev členov okresnej komisie na miestach, ako sú nemocnice či domovy dôchodcov. Pripravenosť zo strany okrskových volebných komisií je podľa neho na lepšej úrovni oproti prvému kolu. "Čo sa týka volebnej účasti, všeobecne je zatiaľ väčšia než v prvom kole, aspoň odhadom, čo sme kontrolovali jednotlivé okrsky v niektorých mestských častiach, nemyslím plošne," povedal.

Pokojný a bezproblémový priebeh hlasovania zaznamenala aj okresná volebná komisia Košice-okolie. "Podľa kontrol v jednotlivých okrskových komisiách môžem konštatovať, že tam, kde sme prišli, voľby prebiehali tak, ako majú, drobné nedostatky sa odstránili na mieste," uviedol podpredseda okresnej volebnej komisie Jozef Jenčko. Informáciu o predĺžení volieb v okrese nemá.

Žiadny incident, ktorý by narušil pokojný priebeh volieb, dosiaľ nehlási ani košická krajská polícia.