Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Verstappen zvíťazil v sobotnom šprinte na VC Miami

Na snímke holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z tímu Red Bull počas prvého voľného tréningu pred Veľkou cenou Miami F1 na mestskom okruhu Miami International Autodrome v americkom Miami Gardens v piatok 3. mája 2024. Foto: TASR/AP

Verstappen v sobotu štartoval z pole position a počas pretekov ho nikto výraznejšie neohrozil. V nedeľu sa bude usilovať o zisk tretieho triumfu na VC Miami v rade.

Miami 4. mája (TASR) - Holandský jazdec formuly 1 Max Verstappen zvíťazil v sobotnom šprinte na VC Miami. Pilot Red Bullu dosiahol čas 31:31,383 min. Monacký pretekár Chales Leclerc z Ferrari mal na druhom mieste na obhajcu titulu stratu 3,371 s. Najlepšiu trojicu doplnil Mexičan Sergio Perez z Red Bullu (+ 5,095).

Verstappen v sobotu štartoval z pole position a počas pretekov ho nikto výraznejšie neohrozil. V nedeľu sa bude usilovať o zisk tretieho triumfu na VC Miami v rade. Pred koncom prvého kola muselo na trať vyjsť safety car, keď Lando Norris z McLarenu skončil po kolízii mimo trate.

Austrálčan Daniel Ricciardo z tímu Racing Bulls skončil štvrtý. Preteky nevyšli pilotom Mercedesu, Lewis Hamilton sa umiestnil po 20-sekundovej penalizácii až šestnásty a George Rusell finišoval na 12. mieste. V šprinte bodovalo osem najlepších jazdcov, pričom víťaz získal osem bodov. V sobotu večer ešte bola v Miami kvalifikácia na nedeľné preteky.