Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Rakúsko vyšetruje sériu útokov zameraných proti Svedkom Jehovovým

Ilustračná snímka Foto: TASR

Koncom marca sa zase v tejto spolkovej krajine našlo výbušné zariadenie vo vstupnom priestore haly, v ktorej sa táto náboženská komunita schádza.

Viedeň 4. mája (TASR) - Rakúske úrady vyšetrujú sériu výbuchov, ktorých terčom zrejme boli Svedkovia Jehovovi. Dosiaľ posledný z takýchto incidentov sa odohral v piatok, keď jednému z členov tejto náboženskej organizácie niekto podpálil auto. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

K piatkovému incidentu došlo v meste Premstätten v spolkovej krajine Štajersko na juhu Rakúska. Okoloidúci polícii hlásili, že na mieste došlo k "nejakému výbuchu". Podobne ako pri predchádzajúcich incidentoch sa nikto nezranil.

DPA pripomína, že vlani v auguste vybuchli taktiež v Štajersku nálože v dvoch autách členov Svedkov Jehovových, a to v čase, keď sa ich majitelia zúčastňovali na modlitbách.

Koncom marca sa zase v tejto spolkovej krajine našlo výbušné zariadenie vo vstupnom priestore haly, v ktorej sa táto náboženská komunita schádza. Objavené zariadenie bolo funkčné, pyrotechnici ho však včas zneškodnili. Svedkovia Jehovovi majú podľa vlastných údajov v Rakúsku približne 22.600 aktívnych členov.