Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Hádzanárky Iuventy odohrajú prvý finálový zápas na palubovke Elche

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Elche triumfovalo v oboch semifinálových zápasoch, keď v súboji španielskych družstiev zdolalo Gran Canariu 26:24 a 24:18.

Michalovce 29. apríla (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce odštartujú finálový dvojzápas Európskeho pohára EHF na palubovke španielskeho súpera ATTICGO Bm Elche. Prvý duel je na programe 18. alebo 19. mája, odveta sa v michalovskej Chemkostav aréne uskutoční 25./26. mája. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle EHF vo Viedni, pričom presné dátumy a časy stretnutí budú známe o niekoľko dní.

Michalovčanky postúpili do finále po tom, čo v nedeľu remizovali v odvete semifinále na palubovke Benficy Lisabon 30:30, čo im v súčte s víťazstvom z prvého duelu (30:28) stačilo na postup. Elche triumfovalo v oboch semifinálových zápasoch, keď v súboji španielskych družstiev zdolalo Gran Canariu 26:24 a 24:18. Pre oba tímy pôjde o prvú účasť vo finále EP EHF. Iuventa je prvý tím zo Slovenska vo finále niektorej z európskych klubových súťaží od roku 1998, keď Banská Bystrica prehrala vo finále Pohára EHF.