Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

VIDEO: David Žbirka vydáva videoklip k singlu Have your say

Křižíkův pavilon na Výstavišti Praha bol v sobotu večer 15. apríla 2023 miestom galavečera 32. ročníka odovzdávania výročných cien Českej hudobnej akadémie Anděl Coca – Cola 2022. Speváka Mira Žbirku ocenili akademici českej hudobnej ceny Anděl za rok 2022 hneď v štyroch kategóriách: za album roka, za skladbu roka, ako najlepšieho sólového interpreta a v kategórii slovenský album. Na snímke syn David a manželka Kateřina. Foto: FOTO pre TASR - Bohdan Kopčák

Výsledný zvuk skladby Have your say značne ovplyvnila koprodukcia s českým, v Aténach žijúcim producentom Oliverom Torrom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. mája (TASR) - David Žbirka, syn Mira Žbirku, ktorý pôsobí v Londýne, vydal nový videoklip k singlu Have your say. Zároveň sa pripravuje na sériu koncertov a festivalových vystúpení v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku a Británii. Štýl projektu Sunnbrella bol už predtým označovaný ako "slnkom vybielený shoegaze" a "chronický online pop". TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

"V texte sa skladba zaoberá samotou a zmätkom života vo veľkom meste a falošnosťou, ktorú z nás takéto miesto dokáže často vytiahnuť," povedal o novej skladbe David Žbirka. Videoklip v réžii a strihu Davida Žbirku, kamerou Kaia Marksa a Filippa Locatelliho, svojou estetikou pripomína skate videá z 90. rokov. Mestskú poetiku textu ilustruje zábermi nočného Londýna.



Výsledný zvuk skladby Have your say značne ovplyvnila koprodukcia s českým, v Aténach žijúcim producentom Oliverom Torrom. Pochvalne sa doteraz o tvorbe projektu Sunnbrella vyjadrili odborníci z The Line Of Best Fit, PASTE, BBC London, Toronto Star, Headliner či Full Moon Magazine.

Prvá vinylová edícia debutového albumu Heartworn (2023) sa vypredala. Na základe úspechu tohto albumu, koprodukovaného Patrickom Jamesom Fitzroyom, David s kapelou absolvoval turné po Veľkej Británii a Európe. Ako "support" newyorskej indie kapele Beach Fossils hrali na ich turné po Veľkej Británii a Írsku. V lete ich čakajú koncerty v Bratislave, Prahe, Brne a Berlíne. Zahrajú aj na niekoľkých českých a slovenských festivaloch vrátane Pohody a Colours of Ostrava, na ktorých sa pripoja k hviezdam, ako sú Queens of the Stone Age, Jockstrap, James Blake, Yaeji či Arlo Parks.