Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Zvolen vyhral v Liptovskom Mikuláši 7:4, vedie 2:1 na zápasy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O svojom postupe do štvrťfinále môže Zvolen rozhodnúť už v piatok, keď je v Liptovskom Mikuláši (18.00 h) na programe štvrtý duel série.

Liptovský Mikuláš 12. marca (TASR) – Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v treťom stretnutí predkola play off Tipos extraligy na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 7:4, hoci po prvej tretine prehrávali 0:3. V sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:1 na zápasy. O svojom postupe do štvrťfinále môžu rozhodnúť už v piatok, keď je v Liptovskom Mikuláši (18.00 h) na programe štvrtý duel série.

Liptákom vyšiel úvod stretnutia a v prvej tretine si vybudovali trojgólový náskok. Jakub Žilka a Alexander Avcin skórovali v priebehu iba 30 sekúnd. Hostia reagovali výmenou brankárov, Jakea Kupského vystriedal po 20 minútach Adam Trenčan. Po prestávke sa obraz hry totálne zmenil, Zvolen zapol na vyššie obrátky a štyrmi gólmi dokonale otočil skóre. Mitchell Hults svojím druhým gólom v zápase zvýšil v 44. minúte už na 5:3 pre HKM, na druhej strane rovnako druhým presným zásahom znížil Erik Ullman. Zvolenčania si už výhru nenechali vziať, Patrik Marcinek dvomi gólmi spečatil triumf na konečných 7:4.



tretí zápas predkola play off Tipos extraligy

HK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 4:7 (3:0, 0:4, 1:3)

Góly
: 9. Žilka (Sukeľ, Kriška), 9. Avcin (Hraško), 20. Ullman (Quince, Réway), 46. Ullman (Réway) – 22. M. Hults (Lukosevicius, Mudrák), 24. Šiška (Mudrák, C. Hults), 30. Csányi (Kolenič, Marcinek), 34. Kašlík (Sládok, Zuzin), 44. M. Hults (Hecl, Mudrák), 53. Marcinek (Hecl), 59. Marcinek (Csányi, Hain). Rozhodovali: Hronský, Štefik – Durmis, Frimmel, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1787 divákov.

HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasikov - Ullman, Lalík, Mezovský, Thompson, F. Fekiač, Hraško – Réway, Quince, Avcin – Berry, Egle, A. Nauš – Žilka, Kriška, J. Sukeľ – Nespala, Vankúš, T. Nauš

Zvolen: Kupsky (21. Trenčan) - Mudrák, C. Hults, Gachulinec, Rauhauser, Hain, Sládok - Lukosevicius, M. Hults, M. Hecl – Kašlík, Fortin, Zuzin – Marcinek, Šiška, Csányi – Kolenič, V. Fekiač, K. Gabor

/stav série: 1:2/