Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Hokej

Parahokejisti sa chcú udržať v A-skupine, na úvod ich čaká USA

Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Joppa by sa mal k reprezentácii pridať v pondelok a mal by stihnúť oba zápasy play off, ktoré budú pravdepodobne kľúčové pre umiestnenie Slovenska a jeho zotrvanie v A-skupine.

Calgary 3. mája (TASR) - Zápasom proti USA odštartujú v sobotu slovenskí parahokejisti majstrovstvá sveta v Calgary. Ich cieľ je udržať sa v A-skupine, v prvých dvoch zápasoch sa však musia zaobísť bez kapitána tímu Martina Joppu. Dôvodom je očakávané narodenie prvého potomka.

Joppa by sa mal k reprezentácii pridať v pondelok a mal by stihnúť oba zápasy play off, ktoré budú pravdepodobne kľúčové pre umiestnenie Slovenska a jeho zotrvanie v A-skupine. "Martin nám tu samozrejme chýba. Nielen jeho góly, ale aj ako hráčska osobnosť. Sú však v živote dôležité veci, kedy všetko ostatné musí ísť bokom. Veríme, že všetko dobre dopadne a ešte nám na tomto turnaji pomôže," uviedol pre portál paralympic.sk generálny manažér reprezentácie Miroslav Dráb.

Slovenský tím absolvoval v Calgary prvý tréning. WinSport Aréna sa nachádza na západnom okraji mesta, v obkľúčení skokanských mostíkov a ďalších športovísk, kde sa v roku 1988 konali zimné olympijské hry. "Lietadlo nebolo plné a mali sme možnosť natiahnuť sa. Takže ten čas ubehol veľmi rýchlo. Čo sa týka aklimatizácie, zatiaľ máme za sebou jednu noc, takže sme v procese. Na štadióne je teplejšie ako sme zvyknutí z domova. Užšie klzisko, ľad extrémne rýchly, takže môžeme očakávať rýchly hokej. Musíme si na to čo najrýchlejšie zvyknúť," uviedol útočník Marián Ligda.

Dráb dodal, že tím si stanovili za cieľ záchranu v A-skupine. "Keď si šampionát zanalyzujeme a povieme si, že sme spravili maximum pre to, čo sme si stanovili, tak to bude ok."



program MS:


4. mája (18.00 SELČ) SLOVENSKO - USA

5. mája (18.00) SLOVENSKO - Čína

7. mája (18.00) SLOVENSKO - Kórejská republika

8. - 12. mája play off