Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Hokej

Ničuškin je krok od rekordu LaFontainea, Panarin prekonal Jágra

Ľavé krídlo New York Rangers Artemi Panarin (10) sleduje puk počas druhej tretiny druhého zápasu druhého kola play-off hokejového Stanleyho pohára proti Caroline Hurricanes v utorok 7. mája 2024 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Panarin pomohol tromi asistenciami k výhre New Yorku Rangers nad Carolinou 4:3 po druhom predĺžení a so 127 bodmi v jednej sezóne vytvoril nový rekord "jazdcov" v súčte základnej časti a play off.

Dallas 8. mája (TASR) - Ruský hokejista Valerij Ničuškin skóroval vo všetkých šiestich zápasoch Colorada v tohtoročnom play off NHL a dorovnal výkon Martina Havláta z roku 2006. Svoju streleckú sériu predĺžil v noci na stredu, keď jeho Colorado vyhralo v Dallase 4:3 po predĺžení a v semifinále Západnej konferencie vedie 1:0 na zápasy.

Dvadsaťdeväťročný útočník skóroval vo všetkých šiestich dueloch Avalanche od začiatku play off a s ôsmimi gólmi je najlepší kanonier vyraďovačky. Dlhšiu gólovú sériu v úvodných dueloch play off mal v histórii iba Pat LaFontaine, ktorý v roku 1992 v Buffale skóroval v úvodných siedmich stretnutiach vyraďovacej fázy.

Jeden gól strelil aj obranca Cale Makar, ktorý si v play off vylepšil štatistiky na 19 presných zásahov a v histórii organizácie Colorado/Quebec Nordiques prekonal medzi obrancami Sandisa Ozoliša. Makar pridal aj dve asistencie a Colorado aj jeho zásluhou otočilo výsledok z 0:3 po prvej tretine. "Nie je ideálne, keď prehrávate o tri góly, ale v tom momente to bolo vyrovnanejšie, ako ukazuje skóre. Myslím si, že sme sa stále držali v hre a na konci dňa sme našli cestu k víťazstvu," povedal.

Prvý gól Dallasu dal Ryan Suter, ktorý sa stal vo veku 39 rokov a 107 dní najstarším strelcom medzi obrancami v play off v histórii Stars.

Artemij Panarin pomohol tromi asistenciami k výhre New Yorku Rangers nad Carolinou 4:3 po druhom predĺžení a so 127 bodmi (52+75) v jednej sezóne vytvoril nový rekord "jazdcov" v súčte základnej časti a play off. Doterajší držal legendárny Čech Jaromír Jágr, ktorý nazbieral v ročníku 2005/06 124 bodov.