Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Zacha sa stále nedohodol s New Jersey, má namierené do Omsku

Čech Pavel Zácha si oblieka dres New Jersey Devils, ktorého si klub vybral zo 6. miesta v prvom kole draftu zámorskej hokejovej NHL v Sunrise 26. júna 2015. Foto: TASR

Zatiaľ nie je známe, či v pripravovanom kontrakte s Avangardom bude mať klauzulu o možnom návrate do NHL v priebehu jesene.

Newark 10. septembra (TASR) - Český hokejista Pavel Zacha má namierené z NHL do ruskej KHL. Dvadsaťdvaročný útočník, ktorý má štatút obmedzeného voľného hráča, sa stále nedohodol s New Jersey Devils na novej zmluve a podľa ruských i zámorských médií by mohol sezónu odohrať v Omsku. Zatiaľ nie je známe, či v pripravovanom kontrakte s Avangardom bude mať klauzulu o možnom návrate do NHL v priebehu jesene.

Devils pred štyrmi rokmi draftovali Zachu z celkového šiesteho miesta. Po minulej sezóne sa mu skončila nováčikovská zmluva, na podmienkach nového kontraktu sa však s New Jersey zatiaľ nedohodol. Je však blízko dohody s Omskom, vedenie Avangardu ešte jeho príchod oficiálne nepotvrdilo. "Jeho agent mi o tom pred pár dňami hovoril, ale som optimista, že sa do začiatku tréningového kempu dohodneme," uviedol pre agentúru AP generálny manažér "diablov" Ray Shero, ktorý so Zachom stále počíta. "Do nášho tímu by sa hodil. Je to kvalitný mladý hokejista, ktorého hra sa stále vyvíja. Myslím si, že by sme sa mohli dohodnúť, ale nemôžem kontrolovať to, čo urobí. Ak je KHL cesta, ktorej dá prednosť, potom bude mať späť do NHL ďaleko," dodal.

Zacha sa zatiaľ nestal takým ofenzívnym ťahúňom, ako Devils pred jeho draftovaním dúfali. V minulej sezóne si v 61 dueloch NHL pripísal 25 bodov za 13 gólov a 12 asistencií, vedenie klubu ho dokonca na štyri zápasy poslalo do farmárskej AHL do Binghamtonu.