Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Matúš a Matej Paločkovci budú aj v nasledujúcej sezóne hráčmi Popradu

Na archívnej snímke vpravo Matej Paločko. Foto: TASR/Milan Kapusta

Starší z dvojice Matúš Paločko prekročil v minulom ročníku hranicu 400 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži.

Poprad 18. apríla (TASR) - Hokejoví bratia Matúš a Matej Paločkovci budú aj v sezóne 2019/20 hráčmi tipsportligového klubu HK Poprad. Informoval o tom oficiálny web "kamzíkov".

Starší z dvojice Matúš Paločko prekročil v minulom ročníku hranicu 400 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. V 19 dueloch v drese HK Poprad nazbieral sedem bodov (1+6). "Každý hokejista sa chce posunúť vo svojej kariére čo najvyššie. V minulej sezóne som sa nepríjemne zranil, no je dôležité nepadať na duchu a myslieť pozitívne. Ja som ale Popradčan a milujem tento klub a mesto. Všetci máme jeden cieľ, pozerať sa na konci budúcej sezóny na majstrovský pohár."

Matej Paločko bol v minulom ročníku z materského Popradu na hosťovaní v najvyššej francúzskej súťaži v tíme Nice, kde v 44 zápasoch základnej časti a play off zaznamenal osem gólov a 20 asistencií. "Dostal som tam veľa priestoru a vyhrať sa v takej súťaži mi padlo vhod. Dnes už aj v takej krajine ako Francúzsko vedia hrať hokej. Hlavne kluby na prvých štyroch priečkach majú svoju kvalitu. Na druhej strane treba povedať, že naša liga je určite kvalitnejšia. Získal som ale potrebné skúsenosti medzi mužmi. Miesto v kádri si však musím vybojovať na ľade. Chcem pomôcť Popradu k úspechu a verím, že si nájdem priestor v zostave," povedal.