Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Futbal

Manchester City získal brazílskeho mladíka Jesusa

Brazílsky futbalista Gabriel Jesus počas tréningu pred letnou olympiádu v Riu 2016. Foto: TASR/AP

Rakúšan Royer zas prestúpil do New Yorku Red Bulls.

Londýn 3. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester City podpísal v stredu zmluvu s brazílskym mladíkom Gabrielom Jesusom z Palmeiras. Informovala agentúra DPA.

Devätnásťročný krídelník zostane do decembra v brazílskom klube a potom sa presunie do tímu z Premier League. "Manchester City patrí k najlepším klubom na svete a som veľmi šťastný, že som s ním podpísal zmluvu," povedal Jesus, ktorý sa v drese Brazílie predstaví na olympijských hrách v Riu. "V tíme je viacero kvalitných mladých hráčov a teším sa na trénera Pepa Guardiolu, od ktorého sa veľa naučím," dodal.

Jesus strelil 26 gólov v 67 zápasoch za Palmeiras a v minulej sezóne sa stal najlepším nováčikom brazílskej ligy. Mladý Brazílčan je šiestou letnou posilou City.

Rakúšan Royer prestúpil do New Yorku Red Bulls

Zámorský futbalový klub New York Red Bulls skompletizoval prestup rakúskeho stredopoliara Daniela Royera. Informovala agentúra AP.

Hráč Austrie Daniel Royer (vľavo) a vpravo hráč Porta Alex Sandro (vpravo).
Foto: TASR/AP


Klub z Major League Soccer (MLS) v stredu informoval, že sa na prestupe Royera dohodol s dánskym FC Midtjylland. Dvadsaťšesťročný Royer strávil väčšinu svojej kariéry v rakúskej bundeslige, v ktorej odohral 104 zápasov a dal 15 gólov.

Podľa športového riaditeľa Red Bulls Aliho Curtisa je Royer schopný nastupovať na viacerých postoch v zálohe.