Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Haaland pokazil Hrošovskému európsky debut za Genk

Na archívnej snímke Patrik Hrošovský. Foto: TASR - Michal Svítok

Genk prehral hladko 2:6, pričom "vybavené" bolo už po polčase, v ktorom inkasoval belgický majster päťkrát.

Salzburg 18. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Patrik Hrošovský absolvoval v utorok európsku premiéru v drese Genku. Na úvodné vystúpenie v Lige majstrov na ihrisku Salzburgu však bude chcieť rýchlo zabudnúť. Genk prehral hladko 2:6, pričom "vybavené" bolo už po polčase, v ktorom inkasoval belgický majster päťkrát.

"Červení býci" sú iba siedme mužstvo v histórii LM, ktorému sa podarilo streliť päť gólov v prvom polčase. Hlavnou postavou večera bol Erling Braut Haaland. Devätnásťročný nórsky útočník debutoval v Lige majstrov a v úvodnej 45-minútovke sa blysol troma presnými zásahmi. Stal sa vôbec najmladším hráčom, ktorému sa podarilo dosiahnuť hetrik v prvom polčase, a historicky ôsmym, ktorý trikrát zaťažil konto súpera v prvom zápase v LM. "Je fenomenálny. Perfektne ovláda loptu, aj na tréningu je veľmi ťažké hrať proti nemu. Dnes opäť dokázal, že raz bude jedným z najlepších útočníkov na svete," povedal o Haalandovi spoluhráč Maximilian Wöber.

Salzburg v konkurencii Neapola a Liverpoolu nepatrí k ašpirantom na postup z E-skupiny, no po utorkovom výkone sú jeho hráči optimisti. "Všetko je možné. Videli ste Ajax v minulej sezóne. Bolo by krásne napodobniť ich, ale bude to veľmi zložité, v súťaži je mnoho kvalitných súperov," povedal na oficiálnom webe UEFA nový hrdina "Mozartovho mesta" Haaland.

Genk postúpil do skupinovej fázy LM po ôsmich rokoch. Tréner Felice Mazzu však iba ťažko hľadal slová, ktorými by vyjadril svoje pocity po debakli. "Sme veľmi sklamaní. Ani neviem, čo mám povedať na prvý polčas. Vedeli sme, čo máme čakať, aj sme sa na to pripravili, ale spravili sme priveľa chýb. Nebolo to prvýkrát, keď sme zlyhali v prvom polčase. Ak chcete bodovať v Lige majstrov, obrana musí vyzerať inak. Nemyslím si, že by sme na to nemali, ale musíme zlepšiť obranu a vystríhať sa rýchlych gólov," povedal Mazzu pre portál sporza.be.