Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Pozostatky Salu previezli do rodnej Argentíny

Fanúšikovia francúzskeho futbalového klubu FC Nantes skandovali meno Emiliana Salu (na snímke) počas celého zápasu. Uctili si tak nezvestného argentínskeho útočníka, ktorý pôsobil v klube tri a pol roka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný útočník mal prestúpiť do Cardiff City za rekordných 15 miliónov libier, ale večer 21. januára sa cestou do metropoly Walesu jeho lietadlo stratilo z radaru nad Lamanšským prielivom.

Buenos Aires 15. februára (TASR) - Pozostatky tragicky zosnulého futbalistu Emiliana Salu previezli v piatok do rodnej Argentíny. Rozlúčka je naplánovaná na sobotu v meste Progreso na severovýchode krajiny.

"Je to smutný deň pre Progreso. Takýto deň nemal nikdy nastať," cituje agentúra dpa slová prezidenta miestneho futbalového klubu Daniela Ribera. Sala obliekal jeho dres na začiatku kariéry.

Dvadsaťosemročný útočník mal prestúpiť do klubu Cardiff City za rekordných 15 miliónov libier, ale večer 21. januára sa cestou do metropoly Walesu jeho lietadlo s pilotom Davidom Ibbotsonom stratilo z radaru nad Lamanšským prielivom v blízkosti jedného z Normanských ostrovov.