Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Futbal

Blaszczykowski prestúpil do Wolfsburgu, podpísal lukratívnu zmluvu

Jakub Blaszczykowski (vľavo) Foto: TASR/AP

Podľa športového riaditeľa Vfl je to hráč, ktorý odvedie veľmi veľa pre tím. Nielen pre svoje futbalové kvality, ale aj preto, že je vzorom odhodlania, obetavosti a vášne.

Wolfsburg 1. augusta (TASR) - Poľský futbalový reprezentant Jakub Blaszczykowski prestúpil z Borussie Dortmund do VfL Wolfsburg. Podľa nemeckého magazínu Kicker sa transferová čiastka pohybuje na úrovni 5 miliónov eur.

Tridsaťročný krídelník podpísal s VfL kontrakt do roku 2019. "Je to hráč, ktorý odvedie veľmi veľa pre tím. Nielen pre svoje futbalové kvality, ale aj preto, že je vzorom odhodlania, obetavosti a vášne. Na ihrisku vždy zo seba vydá sto percent," uviedol športový riaditeľ VfL Klaus Allofs.

Blaszczykowski odohral v nemeckej bundeslige dosiaľ 197 zápasov za Dortmund, s ktorým získal v rokoch 2011 a 2012 majstrovskú trofej. Uplynulý ročník strávil na hosťovaní v talianskom klube AC Fiorentina, jeho pôsobenie na Apeninskom polostrove však sprevádzala škála zranení. Do formy sa dostal až na EURO 2016, kde s poľskou reprezentáciou neprešiel vo štvrťfinále cez neskoršieho celkového víťaza Portugalsko.