Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Carrasco sa cíti v Číne osamelý, možno opustí Ta-lien

Na archívnej snímke Yannick Carrasco. Foto: TASR/AP

Pripustilo to vedenie klubu z najvyššej čínskej súťaže, ktoré je ochotné uvoľniť 25-ročného krídelníka, pokiaľ sa nebude cítiť vo svojom pôsobisku šťastný.

Šanghaj 18. apríla (TASR) - Belgický futbalista Yannick Carrasco možno opustí Ta-lien I-fang. Pripustilo to vedenie klubu z najvyššej čínskej súťaže, ktoré je ochotné uvoľniť 25-ročného krídelníka, pokiaľ sa nebude cítiť vo svojom pôsobisku šťastný.

Odchod Carrasca sa spomínal už počas zimného prestupového obdobia. O jeho služby sa zaujímali Arsenal Londýn a AC Miláno. "Ak sa Carrasco rozhodne pre návrat do Európy, pokúsime sa nájsť riešenie. Verím však, že zostane. Keď to bude pre neho ťažké, tak klub a fanúšikovia budú rozumieť jeho odchodu. V minulej sezóne bola s ním v Číne aj jeho žena, no teraz je s ňou iba príležitostne a cíti sa byť osamelý," povedal podľa agentúry AFP generálny manažér čínskeho klubu Čou Ťün.

Carrasco je jednou z ústredných postáv svojho tímu, v úvodných piatich zápasoch novej sezóny čínskej ligy trikrát skóroval a na jeden gól prihral. Jeho spoluhráčom je od februára aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Hamšík. V novembri minulého roka sa belgický futbalista zapojil do potýčky na tréningu, keď po konflikte s ním musel podstúpiť jeho spoluhráč Ťin Pcheng-siang lekárske ošetrenie. Carrasco sa za tento incident ospravedlnil.