Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Ancelottiho nahnevala lajdácka rekonštrukcia štadióna SSC Neapol

Carlo Ancelotti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stavebné práce manažovali miestne úrady, ktoré štadión vlastnia.

Neapol 12. septembra (TASR) - Tréner futbalistov SSC Neapol Carlo Ancelotti neskrýva rozhorčenie z nekvalitne odvedených rekonštrukčných prác na štadióne San Paolo. Jeho zverenci na ňom už v sobotu privítajú v ligovom dueli Sampdoriu a v týždni potom v Lige majstrov obhajcu trofeje FC Liverpool.

Stavebné práce manažovali miestne úrady, ktoré štadión vlastnia. "Videl som podmienky v šatniach štadióna San Paolo a nemám slov. Som rozhorčený z neschopnosti tých, ktorí mali tieto práce urobiť. Za dva mesiace dokážete postaviť aj dom a oni nie sú schopní prerobiť šatne! Kde sa máme prezliekať, aby sme mohli hrať proti Sampdorii a Liverpoolu? Vidím v tom pohŕdanie a žiadnu náklonnosť k tímu z tohoto mesta. Som zdesený," uviedol Ancelotti podľa agentúry AFP pre klubovú webstránku.

Neapol musel pre rekonštrukciu odohrať úvodné dva zápasy nového ročníka Serie A na pôde Fiorentiny a Juventusu Turín. Štadión San Paolo s aktuálnou kapacitou 55.000 miest postavili ešte v roku 1948 a hrali sa na ňom duely MS 1990. Rekonštruovali ho aj v súvislosti s júlovou Svetovou letnou univerziádou.