Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Tipos rozdelil dve percentá z dane vyše 50 mimovládnym organizáciám

Na snímke logo spoločnosti TIPOS. Foto: TASR - Martin Baumann

Lotériová spoločnosť sa v tomto roku rozhodla podporiť nižšími čiastkami väčší počet neziskových organizácií.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Národná lotériová spoločnosť Tipos podporila dvojpercentným podielom zo zaplatenej dane z príjmov 55 mimovládnych organizácií. Dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2023 Tipos vyčíslil na celkovú sumu 118.743 eur. Z tejto sumy podporil športové združenia, organizácie poskytujúce pomoc zdravotne znevýhodneným športovcom, organizácie venujúce sa deťom a mládeži i cirkevné charitatívne subjekty. Tipos o tom informoval v utorok.

"V roku 2023 národná lotériová spoločnosť dosiahla výborný hospodársky výsledok, keď zisk po zdanení dosiahol úroveň 24,6 milióna eur. To nám umožnilo poukázať dve percentá zo zaplatenej dane desiatkam oprávnených prijímateľov, keďže sme sa rozhodli zmeniť filozofiu prerozdeľovania týchto finančných prostriedkov," uviedol generálny riaditeľ Tiposu Peter Deďo.

Dodal, že lotériová spoločnosť sa v tomto roku rozhodla podporiť nižšími čiastkami väčší počet neziskových organizácií. "Veríme, že tieto prostriedky tak budú efektívnejšie využité na podporu rozvoja športu v regiónoch a na rôzne dobročinné účely," doplnil Deďo.