Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Súťaž o tunel Višňové sa predlžuje, NDS má opätovne posúdiť ponuky

Súťaž o stavbu diaľničného úseku s najdlhším tunelom na Slovensku sa predlžuje Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V súťaži ide o 13,5-kilometrový úsek pri Žiline, ktorého cenu štát pôvodne odhadol na 900 miliónov eur.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Súťaž o stavbu diaľničného úseku s najdlhším tunelom na Slovensku sa predlžuje. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v minulosti vybrala za jeho zhotoviteľa firmu Skanska, Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) však rozhodol, že ponuky sa majú opäť vyhodnotiť. Informovali o tom dnes Sme a Hospodárske noviny (HN).

V súťaži ide o 13,5-kilometrový úsek pri Žiline, ktorého cenu štát pôvodne odhadol na 900 miliónov eur. Skanska v tendri ponúkla cenu 338 miliónov eur, druhý bol Doprastav s ponukou o 44 miliónov eur vyššou. Práve táto spoločnosť sa obrátila na ÚVO s námietkou. "Úrad nám len potvrdil to, čo sme si mysleli a vrátil ponuky na opätovné vyhodnotenie," uviedol pre SME generálny riaditeľ Doprastavu Juraj Androvič. Detaily však komentovať nechcel.

Podľa informácií denníka sa Doprastav dostal ku konkurenčnej ponuke od Skansky a tvrdí, že tunel nezodpovedá zadaniu NDS. "Môžem potvrdiť, že nám rozhodnutie bolo doručené – analyzujeme ho," povedala SME šéfka Skansky Magdaléna Dobišová. "Musíme rešpektovať rozhodnutie úradu v rámci možností, ktoré máme," reagoval zase minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). NDS prebiehajúce súťaže nekomentuje.