Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Na diaľnici D2 sa strieľalo

Foto z miesta činu. Foto: KR PZ Bratislava

Na auto s podozrivým slovenských policajtov upozornili českí kolegovia, podľa ktorých bol muž ozbrojený nožom.

Bratislava 25. júla (TASR) - Na diaľnici D2 v stredu (24. 7.) večer policajti vystrelili na unikajúce auto so 44-ročným mužom podozrivým z lúpeže v Českej republike. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Na auto s podozrivým slovenských policajtov upozornili českí kolegovia, podľa ktorých bol muž ozbrojený nožom. Svojou jazdou tiež ohrozoval bezpečnosť premávky, preto sa ho diaľniční policajti z Malaciek sa pokúsili zastaviť pomocou odstavenia štyroch kamiónov a prehradenia jazdných pruhov.
Foto z miesta činu.
Foto: KR PZ Bratislava

Vodič sa však pokúsil uniknúť cez medzeru medzi odstavenými vozidlami. Policajti preto použili dva varovné výstrely do vzduchu. Keď vodič nezastavoval, strelili mu do oboch kolies. "Po výstreloch vodič ihneď s vozidlom zostal stáť, avšak na výzvy policajtov aby vystúpil z vozidla nereagoval. Preto boli voči nemu aj v súčinnosti s príslušníkmi českej polície použité donucovacie prostriedky," opisuje polícia.

Policajti po zadržaní muža zistili, že má na chrbte podliatinu v oblasti chrbta, preto privolali záchranárov. Tí ho previezli do nemocnice. Po prepustení muža umiestnili do cely policajného zaistenia.