Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

SIS upozorňuje na ohrozenie bezpečnosti zo strany hooligans

Na snímke príslušník polície zatýka výtržníka v Starom Meste v Bratislave, 10. júla 2019. Foto: TASR

Polícia obvinila pre výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska.

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenská informačná služba vo svojej správe o činnosti za uplynulý rok upozorňuje na fenomén možných ohrození bezpečnosti zo strany radikálnych futbalových fanúšikov (tzv. hooligans) na futbalových štadiónoch, ako aj mimo nich, ktoré sú neraz sprevádzané extrémistickými prejavmi a hrubým násilím.

Pre TASR to uviedol hovorca SIS Branislav Zvara v reakcii na vyčíňanie bulharských, poľských a holandských futbalových fanúšikov v centre hlavného mesta.

"Poznatkový fond spravodajskej služby v konkrétnych prípadoch však SIS zo zákona nesmie zverejňovať," zdôraznil ďalej Zvara. Ako dodal, SIS o takýchto ohrozeniach, pokiaľ takýmito informáciami disponuje, vždy informuje zo zákona definovaných externých príjemcov a v prípade dožiadania takéto informácie poskytuje aj zo zákona určeným kontrolným orgánom.

Polícia obvinila pre výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Informuje o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti. Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia.

Po stredajšej bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila 107 osôb. Z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranilo sa podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.