Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Ružinov získal ocenenie za kvalitné stravovanie v školských jedálňach

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Mestská časť dnes prevzala ocenenie, ktoré jej ešte v polovici októbra udelili v Prahe na medzinárodnej konferencii pri príležitosti 70. výročia školských jedální v Českej republike a na Slovensku.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Stravovanie, ktoré pre deti zabezpečujú v jedálňach ružinovských škôl a škôlok, si vyslúžilo uznanie odborníkov. Mestská časť Bratislava-Ružinov dnes prevzala ocenenie, ktoré jej ešte v polovici októbra udelili v Prahe na medzinárodnej konferencii pri príležitosti 70. výročia školských jedální v Českej republike a na Slovensku.

"Ružinov dostal ocenenie za mimoriadny prínos v oblasti skvalitnenia školského stravovania," spresnila hovorkyňa tejto mestskej časti Miroslava Plesníková. Dodala, že jedna zo zahraničných odborníkov, ktorí sa zúčastnili na pražskej konferencii, odborníčka na výživu z japonského Nagana Hiroko Nakazawa, navštívila počas svojho pobytu na Slovensku aj jednu z ružinovských škôl, konkrétne ZŠ Vrútocká. "Okrem systému stravovania ju veľmi zaujala aj možnosť mliečnej desiatej," priblížila Plesníková.