Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Bratislavská Zoo organizuje v apríli benefičný beh ORUNgutan

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Benefičný beh ORUNgutan je otvorený pre bežcov všetkých kategórií, profesionálov, nadšencov či rodiny s deťmi.

Bratislava 2. marca (TASR) - Zoologická záhrada v Bratislave organizuje 27. apríla benefičný beh ORUNgutan. Výťažok z neho má byť použitý na pokračovanie prestavby pavilónu primátov, ktorý obývajú orangutany a šimpanzy. Na beh je potrebná registrácia. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.

Páru orangutanov sumatrianskych sa vlani v apríli narodilo mláďa, samec Cahya, čo zoo označila za chovateľský úspech a vzácnosť. Pavilón primátov, ktorého časť orangutany obývajú, bol dokončený v roku 2010, avšak aj pre vzácny prírastok je potrebná jeho revitalizácia. Snahou je vytvoriť prostredie čo najpodobnejšie prirodzenému habitatu týchto zvierat.

Zmeny v pavilóne sa už začali. Vymenené boli bezpečnostné sklá v interiéri, nainštalované napájačky pre zvieratá vo vonkajších i vnútorných výbehoch, odstránená umelá výsadba a vysadená zeleň. Zvýšenie komfortu zvierat si však podľa zoo vyžaduje aj rozsiahlejšie zmeny. Plánovaná je výmena súčasnej podlahy za biopodlahu, zväčšenie vnútorných výbehov či inštalácia nových preliezok pre zvieratá v interiéri. Nová výsadba má pribudnúť aj vo vonkajších výbehoch.

Benefičný beh ORUNgutan je otvorený pre bežcov všetkých kategórií, profesionálov, nadšencov či rodiny s deťmi.